ING Bank lansează Kit-ul de siguranţă împotriva fraudelor online

EconomicING Bank lansează Kit-ul de siguranţă împotriva fraudelor online

ING Bank lansează Kitul de siguranţă care aduce împreună toate funcţionalităţile disponibile în Home’Bank pentru protejarea contului clienţilor, informează banca într-un comunicat.

Clienţii băncii pot verifica ce opţiuni au deja activate pentru securitatea contului, iar dacă au setări care nu au fost activate deja, o pot face direct din meniu. Astfel, clienţii ING pot vedea în timp real dacă au active opţiuni precum geolocalizarea, notificările push, amprenta sau face ID, dar şi dacă sunt la zi cu cea mai recentă versiune de Home’Bank sau dacă nu şi-au mai schimbat parola de curând.

“În doar o lună de la lansare, aproape 200.000 de clienţi au accesat kit-ul de siguranţă şi au văzut ce opţiuni pot activa pentru extra securitatea lor”, a declarat Răzvan Porumb, Product Area Lead Digital & Assisted Tribe Home’Bank, ING Bank România, în comunicat.

Potrivit unei analize realizate de sendSMS, citate de ING, în topul clasamentului s-au aflat înşelătoriile prin care destinatarii mesajelor erau informaţi că au câştigat premii la concursuri organizate de magazine online. Premiile nu existau cu adevărat, dar atacatorii au folosit această tehnică pentru ca victimele să acceseze un site periculos. Odată făcut acest pas, erau cerute datele bancare şi de identificare.

Falsele premii oferite de magazine online au reprezentat 52% din încercările de fraudă prin SMS între aprilie şi iulie. Alte 3 domenii foarte populare pentru fraudatori au fost finanţe-bănci (26%), telecomunicaţii şi alerte pentru dispozitive pierdute (12%), dar şi servicii de poştă, curierat, logistică (10%).

Între august şi octombrie 2024, atacatorii au exploatat teama utilizatorilor că vor pierde accesul la banii lor. Au transmis astfel alerte false cu privire la o eventuală suspendare a contului bancar (58% – în creştere cu 32%). A doua cea mai populară strategie a fost trimiterea de mesaje pentru colete cu adresă incompletă (24% – în creştere cu 14%). În fiecare caz, utilizatorii au fost îndemnaţi să acceseze un site pentru a corecta problemele. Ţinta reală era însă obţinerea de date bancare şi de identificare. În această perioadă, au fost înregistrate aproape 11.000 de cazuri în care a fost folosită una dintre cele două tactici.

“Atacatorii folosesc tehnici din ce în ce mai complexe, atât de generare automată a domeniilor maliţioase, cât şi de inserare a variabilelor în conţinutul mesajului şi în câmpul numărului de telefon al destinatarului. Parametrii mesajului sunt dinamici, ceea ce le oferă posibilitatea fraudatorilor să modifice datele în timp real, extrăgând informaţii din bazele de date pe care le deţin. Totodată, atacurile au fost propagate prin intermediul diferitelor conexiuni internaţionale, având un volum foarte mare de mesaje pe secundă. Numeroase atacuri au fost din categoria câştigurilor, întrucât acestea fac apel la curiozitatea destinatarului de a intra în posesia unui premiu”, a explicat Liviu Băltoi, Cybersecurity Consultant & Founder sendSMS.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci.

sendSMS.ro este prima platformă web de notificări multichannel din România. SendSMS a implementat sistemul de management pentru securitatea informaţiei.

Citeste si...

Etichete:

Cele mai populare articole